Ajankohtaista

1.11.2021

Aromikas fenkoli


Aromikas fenkoli on edelleen suomalaisille hieman tuntemattomampi kasvis. Aniksen ja lakritsan makuinen fenkoli tuo pikanttia makua salaatteihin, pataruokiin, risottoon, keittoihin ja smoothieihin. Raakana käytettynä fenkolista on syytä poistaa kovimmat osat ja leikata pehmeämmät osat ohuiksi siivuiksi. Fenkoli sopii myös grilliin ja liha- sekä kalaruokien lisukkeeksi. Rapsakka fenkoli on myös melkoinen vitamiinipommi. Se sisältää C-vitamiinia, kuitua ja kalsiumia. Fenkoli on myös luonnon diureetti, joten se poistaa kehosta nestettä ja vähentää turvotusta. Fenkoli tekee hyvää vatsalle, sillä se sisältää eteerisiä öljyjä. Tämä on kasvis, joka kannattaa ottaa mukaan arjen ruuanlaittoon.

Klikkaa appelsiini-fenkolisaalatin ohjeeseen.