Kurkuma

Kurkuma kuuluu inkiväärikasveihin ja kasvin juurimukuloista saadaan maustetta nimeltä kurkuma. Kurkumaa on käytetty aasiassa niin ruoissa kuin lääketieteessä jo vuosituhansia. Kurkuma sisältää kurkumiini-nimistä entsyymiä, jonka tiedetään auttavan moniin erilaisiin tulehduksiin ja suolistovaivoihin. Kurkuman saatavuus on lähes ympärivuotista. Alkuperämaa saattaa vuoden aikana muuttua Aasiasta Etelä-Amerikkaan ja takaisin.

Kurkuma on erinomainen mauste, jota voidaan käyttää tuoreena inkiväärin tapaan. Voidaan myös pakastaa ja raastaa tarvittava määrä jäisestä/kohmeisesta palasta. Kurkuma on tällä hetkellä monipuolisten terveysvaikutustensa johdosta esillä lehdistössä ja mediassa sekä monien ruokaharrastajien suosikkimauste. Jos haluaa saada kurkuman kaikki terveysvaikutukset irti, kurkumaa kannattaa syödä rasvan ja mustapippurin kera, sillä molemmat parantavat kurkumiinin imeytymistä.

Ihana aamun aloitus, luomukurkumapuuro >

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.