Satotukku on HeVin asiantuntija

Ammattitaitoinen hevin työntekijä ymmärtää ja tietää tuotteet sekä satokaudet, omavalvonnan tärkeyden, miten hedelmiä ja vihanneksia käsitellään, laitetaan esille ja säilytetään sekä miten hävikkiä hallitaan.

Tuotetietämyksen lisäksi hävikin hallinta on yksi tärkeimmistä asioista. Oikea tilausrytmi ja täyttöaste vähentävät huomattavasti hävikkiä. Tuotteita tilataan vain sen verran kuin myymälässä voidaan laittaa esille. Tällä tavalla varmistetaan, että tuote on aina laadukasta ja tuoretta loppukuluttajille asti.

Laadukkaan ja tuoreen tuotteen takaa myös säilytyksen oikea lämpötila. Liian lämpimässä säilytetty tuote ei kestä kovin kauan myyntikelpoisena.

Hevi-koulutusta asiakkaillemme

Satotukulla on vahva hevi-koulutuskokemus. Olemme räätälöineet asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme koulutuksia jo vuosia. Koulutukset pitävät motivaatiota yllä, antavat tärkeää tietoa tuotteista, satokausista ja hävikinhallinnasta. Satotukulla on myös viimeisin tietämys ajankohtaisista uutuuksista ja trendeistä. Luomutuotteet ja eksoottiset hedelmät ovat aina kuuluneet Satotukun erikoisalaan.

Tiesitkö tämän?

Runsaskuituinen

Maailmassa on yli 2000 mangolajiketta. Kypsän mangon tunnistaa pinnasta, joka antaa painaessa periksi, väri ei vaikuta asiaan. Raaka mango kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa. Oletko kokeillut syöntivalmiita Ready to eat -mangoja?

Terveyspommi

Hass, röpelökuorinen avokado on ainoa avokadolajike, joka muuttaa värinsä vihreästä ruskeaan kypsyessään. Hassin rasvapitoisuus on erittäin korkea ja se on maultaan pähkinäinen. Avokadoissa on runsaasti monityydyttymätöntä öljyä, joka alentaa LDL-kolesteritasoa elimistössä.

Ehkäise etyleenihaitat

Etyleeni on väritön, makeanhajuinen kaasu, joka syntyy kasvien hengityksessä. Ehkäise etyleenihaittoja pitämällä etyleenin tuottajat ja etyleenistä kärsivät tuotteet kaukana toisistaan (esim. tomaatti ja kurkku). Poista homehtuneet, ylikypsät ja pilaantuneet tuotteet heti, koska ne ovat suurin etyleenihaitta.

Keitaiden hedelmä

Tuoreessa taatelissa on piristävää nikoteenihappoa sekä runsaasti A- ja B -vitamiinia. Taatelit pitävät nälän loitolla rasvaisuutensa ansiosta. Taatelipalmu on yksi vanhimmista viljellyistä hedelmistä. Monet taatelipalmut elävät yli satavuotiaiksi ja tuottavat edelleen satoa.

Terveellinen

Ananas eli männynomena (muistuttaa havupuunkäpyä) kasvaa maassa. Supersweet-ananaslajikkeet ovat väritykseltään aina vihreitä, vaikka ovat jo kypsiä ja makeita. Älä myy ruskeaa ja pehmeää ananasta, koska silloin ananas on käyneen makuinen ja kuiva. 

Voimavihannes

Lehtikaalissa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Se sisältää myös paljon rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Lehtikaalin maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi, jos sen annetaan jäätyä ennen korjaamista. Lehtikaali ei kärsi, vaikka saisi lumipeitteen.

Suunnitellaan yhdessä!

Satotukku ei ole vain hedelmien ja vihannesten toimittaja. Tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa rakennamme parempaa ja kannattavampaa heviosastoa. Mietimme yhdessä millainen heidän asiakaskuntansa on, millaisia tuotteita meidän tulisi heille tarjota ja millaisilla tuotteilla kampanjat tulisi toteuttaa.

Tapaamme asiakkaiden kanssa säännöllisesti ja päivitämme suunnitelmat tulevaisuudelle. Käymme läpi onnistumiset sekä sellaiset tapaukset, joista jäi vielä parannettavaa. Tuotamme jatkuvasti asiakkaillemme markkinointimateriaaleja, uutiskirjeitä ja koulutamme henkilökuntaa. Hyvälle pohjalle rakennettu asiakkuussuhde kasvaa ja kehittyy vuosi vuodelta.

Annika Hongell-Hakkarainen, myyntipäällikkö, Satotukku

Tutustu tuotteisiimme