Ajankohtaista

4.7.2019

Aloitimme rullakoiden seurannan

Maaliskuun alussa Satotukussa aloitettiin rullakoiden seurantapilotti, joka kestää vuoden 2020 maaliskuulle asti. Aikaisemmin rullakoiden palautuslogistiikka ei ole toiminut, vaan ne ovat jääneet asiakkaille eri puolille Suomea. Pilotilla on tarkoitus välttää hävikkiä ja saada kaikki rullakot omaan käyttöön. Samalla seurataan rullakoihin asennetuilla antureilla niiden ympäröivän ilman lämpötilaa ja kosteutta.

Asiakkaita pilotissa on pääkaupunkiseudulla 16 ja rullakoita yhteensä 100 kpl. Täydet rullakot lähtevät asiakkaille hedelmä- ja vihanneskuljetusten mukana ja jäävät odottamaan seuraavaa kuljetusta, jolloin ne otetaan mukaan ja tuodaan takaisin Satotukun varastoon. Rullakot ovat taitettavia, joten ne eivät tarvitse kuljetuksessa erityistä tilaa; yhden rullakon sisälle mahtuu 4 rullakkoa.

Asiakkaina ovat mm. Helsinki-Vantaan lentokenttä ja Silja Linen laivat Serenade ja Symphony. Helsinki-Vantaan lentokentän asiakkaille rullakot menevät turva-alueen kautta. Näiden rullakoiden kulkua seurataan tarkasti, sillä reitillä ei saa olla poikkeamia turvallisuussyistä.

Small Data Gardenin anturit

Hyödynnämme IOTSU®-ratkaisun tarjoamia mahdollisuuksia kuljetusrullakoiden seurannassa pyrkiessämme tehokkaampaan paluulogistiikkaan hedelmä- ja vihannestoimituksissa. Small Data Garden toimitti IoT-sensoreita rullakoiden seurantaan. ”Aiemmin rullakoiden liikkeiden seuraaminen oli työlästä ja yleiskuvaa niiden kierrosta oli hankala luoda. IOTSU®-sensoreiden avulla saamme paljon tietoa rullakoiden paluulogistiikan tehostamiseen”.

Rullakoihin sovitettu älykäs IOTSU® paikannusratkaisu mahdollistaa lähetysten liikkeiden seurannan. Se tallettaa kulkutiedot pilveen, josta tiedon voi vaivattomasti nähdä myös takautuvasti. Rullakoiden inventointi tapahtuu kätevästi pilvipalvelun kautta, jolloin tiedetään aina viimeisin kotona oleva rullakkosaldo. Paikannussensori kykenee mittaamaan myös lähetysten lämpötilaa.

Small Data Garden tarjoaa älykkäitä IoT-viestintäratkaisuja moniin eri käyttötarkoituksiin. Ratkaisut ovat skaalautuvia maailmanlaajuiselle Internet-alan teollisuudelle.

Rullakot: Luhtalog
Anturit: Small data garden
Operaattorin verkko: Sigfox