Ajankohtaista

10.7.2017

Ikaalisten luomutilalta puhdasta ja maukasta

Ikaalisten Luomu Oy kasvattaa luomuvihanneksia, joiden puhdas maku ja muoto syntyvät luonnonkauniissa maisemissa sijaitsevissa kasvihuoneissa. Ikaalisista ja Honkajoelta tulevat tuotteet tarjoavat puhtaan luomuvaihtoehdon kuluttajien ruokapöytään.

Energianlähteenä käytetään Ikaalisissa ympäristöystävällistä maakaasua ja puuhaketta, Honkajoella läheisen tuotantolaitoksen prosessissa syntyvää lämpöä. Maakaasun poltossa syntyvä hiilidioksidi hyödynnetään tuotantoprosessissa. Ilmakehään pääsee vain vesihöyryä. Talvisin kasvatuksessa käytetään apuna vesivoimalla tuotettua valoenergiaa. Ikaalisissa 2,1 hehtaarin ja Honkajoella 1,8 hehtaarin kasvihuoneissa tuotetaan vuosittain yhteensä noin miljoonaa kiloa tomaatteja ja kurkkua sekä 4 miljoonaa ruukkua erilaisia salaatteja ja yrttejä. 

Tuotteet saavat mehevän makunsa ja kauniin värinsä ravinteikkaasta kasvualustasta, raikkaasta vedestä ja hellästä huolenpidosta. Ne kasvavat täysin ilman keinotekoisia lisäaineita ja herkullisesta sadosta saa nauttia ympäri vuoden.