Ajankohtaista

1.6.2016

Kesä on melonien aikaa!

Kesä on tullut ja Espanjan herkulliset ja mehukkaat melonit, vesimeloni siemenetön, hunajameloni, cantaloupemeloni, galiameloni ovat nyt täällä! Kaikia näitä meloneita saa myös luomuna, alkuperämaana Italia. Melonien kesäuutuutena on tänä vuonna makea Orange Candy -meloni (ei luomuna). Hieman viileän Espanjan kevään jälkeen melonit kypsyvät nyt hyvässä vauhdissa ja määrät ovat suuria ja hinta kohdillaan. 

Tiesitkö, että meloni on kurkkuihin kuuluva kasvi, johon kuuluvat cantaloupenmeloni-, galiameloni- ja hunajamelonilajikkeet. Melonit ovat rakenteeltaan kiinteitä ja niissä siemenet sijaitsevat hedelmän keskellä toisin kun hieman eri sukuun kuuluvassa vesimelonissa, jossa siemet ovat kauttaltaan hedelmälihassa. Kun vesimelonin kukinto pölyttyy, hede- ja emikukintojen siitepölyn sekoittuessa keskenään syntyy siemeniä. Yleensä viljelyksillä 'tyttö' ja 'poika' -melonit pidetään eri peltolohkoilla ja kun siitepöly ei pääse sekaantumaan, syntyy vain siemenaihioita (valkoisia siemenen alkuja). Vesimelonit ovat siemenettömiä edellämainitusta syystä sekä lämpötiloista ja muista sääolosuhteista johtuen. Vesimelonista suurin osa (jopa 93–95 %) hedelmästä on vettä. Nopeasti valmis vesimelonikesäherkku on paahdettua vesimelonia halloumin ja korianterin kera.

Kätevästi myös pakattuna!

Satotukulla on pitkä kokemus myös melonien pakkaamisesta. Pakkaamomme leikkaa melonit pienemmiksi paloiksi ja palan ympärille kiristetty kalvo saumataan, ettei hedelmän mehu valu. Näin myyntipakkaus on siisti ja hygieeninen sekä myyvä. Kun melonit pakataan Satotukun omassa pakkaamossa, myymälälle tulee vähemmän hävikkiä ja myynti kasvaa, kun paloiteltua melonia on aina saatavilla.

Tutustu pakkaamomme toimintaan >