Ajankohtaista

11.10.2021

Järvikylän uutisia

Uutuus! Iso lehtikaali 


Järvikylän uutuustuote on iso lehtikaali. Vaikka uutuuden rakenne on pehmeämpi, voi sitä käyttää hyvin pitkälti samoin kuin avomaan lehtikaalia. Iso lehtikaali kestää kuumennuksen ja siitä voi tehdä mm. lehtikaalisipsejä uunissa. Tulossa myyntiin viikolla 42.

Uutta! Paperiruukut 


Järvikylä haluaa edistää ympäristöystävällistä ja kestävää kulutusta. Yritys haluaa tukea kiertotalouden periaatteita ja vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä. Aiemmin muoviruukut vaihtuivat biohajoaviin ruukkuihin ja näin vähennettiin muovin käyttöä 
70 000 kg vuodessa.

Nyt tuotteissa siirrytään vaiheittain biohajoavasta ruukusta kokonaan paperiseen kasvatusruukkuun. Muutos vähentää entisestään Järvikylä-tuotteiden jätteen määrää ja helpottaa tuotteen kompostointia/kierrätystä. Uusi ruukku on entisen biohajoavan ruukun tapaan kompostoituva ja täysin biohajoava. Lopputuotteessa paperiruukku on tuskin erotettavissa kasvuturpeen ympäriltä. Voi siis näyttää siltä, ettei ruukkua ole lainkaan. Tämä johtuu siitä, että tuotteen kasvaessa kasvatuslinjastolla, paperiruukku osittain hajoaa/maatuu jo ennen pakkaamista.

Paperiruukun koostumus on selluloosaa ja tärkkelystä. Mitään fossiilista raaka-ainetta paperissa ei ole käytetty.