Ajankohtaista

13.1.2021

Hevi-osaston uutuuksia

Upea punapigmenttinen Mandared-mandariini!
Sisilian upea mandariini Mandared on veriappelsiini Taroccon ja ”Nules” -klementiinin herkullisen makuinen risteytys. Mandared on helposti kuorittava ja siemenetön erikoisuus! Hedelmä on mehukas ja Taroccolle tyypillinen ihana maku tulee siinä esille. Kauden alussa maku voi olla kivan kirpeä. Sesonki on parhaimmillaan helmikuussa, ja kestää vain muutamia viikkoja. Tätä hedelmää pitää jokaisen maistaa!

mandared
Mahtava suklaa-appelsiini!
Muutamia vuosia sitten valencialainen viljelijä löysi napa-appelsiineihin kuuluvan puun, jossa kasvoi ruskeita appelsiineja. Viljelijä analysoi appelsiinit ja niiden todettiin olevan laadultaan ja maultaan parempia kuin ”tavalliset” appelsiinit. No varmasti! Suklaa-appelsiinit ovat aromikkaita, makeita, mehukkaita ja siemenettömiä. Hyvän maun takia näitä appelsiineja kannattaa syödä sellaisenaan, lisätä salaatteihin tai puristaa raikkaaksi mehuksi. Appelsiinien hedelmäliha on tumman oranssi ja sisältää runsaasti C-vitamiinia. Tuoreet hedelmät säilyvät 2-4 viikkoa jääkaapissa.
appelsiini

Maukas Zingy®-omena
Yli 15 vuoden testauksen ja kehittämisen jälkeen, Zingy®- omenasta tuli poikkeuksellinen muiden omenalajikkeiden joukossa. Nämä omenat ovat erittäin houkuttelevan näköisiä punaisine poskineen, ja niissä on yllättävän kiehtova, sopivan hapokas maku. Omenan kaunis väri, rapsakka suutuntuma ja mehukkaan makea maku, ovat pysyneet samanlaisina alkuajoista lähtien. Omenoita kasvatetaan sertifioiduissa ja ekologisesti vastuullisissa hedelmätarhoissa. Zingy®-omenat ovat kotoisin Ranskasta, Loiren laaksosta, Anjoun maakunnasta. Jos rakastat hyvää omenaa, valitse Zingy®. 
omena