Ajankohtaista

5.11.2020

Erikoinen Cedro-sitruuna

Suurikokoisesta Cedrosta eli sukaattisitruunasta käytetään erityisesti paksu vaalea kuoren alla oleva pehmeä osa, joka on maultaan hyvin aromaattinen. Tätä valkoista osaa käytetään esimerkiksi raakana salaateissa, etikkaan tai sokeriin säilöttynä, leivonnassa, kylmissä ja kuumissa juomissa, tai esimerkiksi valkoinen osa pilkottuna tomaatin sijasta bruschettan tapaan leivän päällä tai fenkolin ja salvian kanssa risotossa. Sitruunan kuorta ja mehua voi myös käyttää ruoanlaitossa. Sitruunan mehu on makeaa, mutta sitä on vain pieni määrä.

Sitruunoiden kuoressa on vihreyttä, koska yöt ovat olleet vielä lämpimiä. Kuori muuttuu muutamien viikkojen kuluessa täysin keltaiseksi.

Nämä Cedrot tulevat Italian upealta Amalfin rannikolta Sorrentosta, joka on kuuluisa juuri alkuperäisistä ja erikoisista sitruunalajikkeistaan.