Ajankohtaista

7.4.2020

Tuetaan lähituottajia

AHLEBERGIN LUOMUPUUTARHA


Ahlbergin juuret juontavat jo 1920-luvun Viikin pelloille. Nykyään Kaijus Ahlberg jatkaa viljelyä Minna-vaimonsa kanssa Etelä-Sipoossa Immerbyssä jo kolmannessa polvessa. Viljelyssä Ahlbergit panostavat laatuun ja ottavat ympäristön huomioon kaikessa. Salaatit ja yrtit kasvavat muhevassa mullassa, kasvihuoneet lämpenevät puuhakkeella ja sähkö on tuotettu tuulella. Kauppoihin päätyy vain leikatut kasvit, sillä mullat kierrätetään uusia istutuksia varten. Ahlbergin satokausi kestää huhtikuusta aina lokakuun alkupuolelle saakka. Ahlberg tarjoaa parasta mahdollista lähiluomuruokaa!  

Ahlbergin luomutilan versoja on myynnissä mm. babypinaatti, herneenverso, härkäpapuverso, minisalaatti, mizuna, punamangoldi, vehnäoras, versoseos ja vesikrassi. 
Versoilla ja minisalaateilla saa vaivattomasti kauniin ja maukkaan salaatin. Ne ovat ihania sellaisenaankin leivän päällä tai lisukkeena.

SORRIN PUUTARHA


Sorrin puutarhalla on pitkät perinteet ja useiden sukupolvien kokemus maanviljelystä Varsinais-Suomessa. Toiminta on aina perustunut rehellisyyteen ja tunnollisuuteen. Omistajilla, Nina ja Vesa Sorri, on halu tarjota asiakkaille parhaita makuja ja kauniita, puhtaita sekä terveellisiä tuotteita. Tämä kaikki on mahdollista, sillä kaikki Sorrin viljelykasvit kasvavat luonnollisesti aidossa kastematojen kuohkeuttamassa mullassa. Suomen suvi kypsyttää muhkeat, rapsakat salaatit, joihin aurinko loihtii raikkaan aromin.

Sorrin salaatit ovat todella isoja. Omistaja Ninaa huolestutti asiakkaiden mahdollisuus saada isot salaatit mahtumaan jääkaappiin varsinkin, jos ostaa useampaa laatua. Silloin ajatus omista pestyistä salaattisekoituksista syntyi. Tänä päivänä Sorrin salaattisekoituksia on useita.

Myynnissä jo nyt Sorrin Mix'it perheeseen kuuluva isomix-salaattisekoitus eli kolmen lajikkeen pilkottu ja pesty perussekoitus, jossa  on jääsalaattia, vihreää ja punaista makeaa friseetä. Aito maku, värit ja rapsakkuus ovat nyt yhdessä pussissa.