Ajankohtaista

12.8.2016

Kesä on parasta aikaa myös HeVi-osastolla

HeVi-osaston tuotevalikoima on kesäisin monipuolisimmillaan ja kasvisten kulutus on runsasta. Kotimaiset hedelmät ja vihannekset kannattaa tuoda houkuttelevasti esiin HeVi-osastolla. Kesällä saamme nauttia myös kotimaisten kasvisten luomusadosta! Valtakunnalliset kotimaiset Sadonkorjuuviikot strattaavatkin ensi viikolla 15.8.

Satotukku on huomattava kotimaisten kasvisten toimittaja Suomen suosituimmasta juureksesta perunasta lähtien aina kotimaisiin erikoisvihanneksiin saakka. Suomen puhtaus, valoisat ja pitkät kesäpäivät sekä viileät yöt antavat raikkaan ja aromikkaan maun kotimaan kasviksille. Suomalaiset kasvikset ovat myös erityisen kestäviä. 

Tärkeimmät vinkit kesän HeVi-osastoa rakennettaessa:

• Pidä tuotteiden kierto nopeana. 
• Osta päivän tarpeen mukaan, sillä saat tuoretta tuotetta päivittäin. Satotukku toimittaa tuotteita kaksi kertaa päivässä suurimpaan osaan Suomea.
• Pidä myyntitiskit houkuttelevana ja siistinä.
• Muista ylläpitää kylmäketjua. Älä tuo liian paljon tuotteita kerralla esille. 
• Vaadi laatua, tee pitkäjänteistä yhteistyötä toimittajan kanssa. Seuraa tarkasti myyntiä, hintoja ja saatavuutta, sillä kotimaisten tuotteiden hinnat muuttuvat päivittäin.
• Huomioi, että myyt tuotteet niiden vaatimasta lämpötilasta, joka parhaiten edistää kyseisen tuotteen säilyvyyttä. Esim. kukka- ja parsakaali + 4 °C. 
• Ohutkuoriset kesähedelmät (luumut, persikat, nektariinit) ja uuden sadon kotimaiset vihannekset ovat niitä, joiden soluhengitys kiihtyy lämpötilan vaihtelun johdosta nopeimmin. Oikeasta lämpötilasta myytynä ja säilytettynä vaikutetaan myös hävikin määrään.