Limemousse

Limemousse

Valmistusaineet

2-4 hengelle

1 liivatelehti
2 limen mehu 
vettä
1 dl sokeria
1 valkuainen
100 g creme fraichea

limen kuorta koristeeksi

Resepti on Gordon Ramsayn Healthy Appetite -kirjasta

Valmistusohje

Laita liivate kylmään veteen. Purista kahden limen mehu desimittaan. Täytä mitta vedellä, kunnes nestettä tulee yhteensä 1 dl. Laita mehu kuumenemaan kattilaan. Lisää joukkoon puolet sokerista. Anna lämmön olla matalalla, kunnes sokeri sulaa ja lisää puristettu liivatelehti joukkoon. Anna jäähtyä.

Vatkaa valkuainen niin, että siitä jää huiput. Lisää loput sokerista lusikallinen kerrallaan valkuaisen joukkoon.

Vatkaa toisessa kulhossa creme fraiche ja lisää siihen limeliemi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto. Jaa annoskippoihin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Koristele limenkuoriraasteella.